НЧ "Родолюбие - 2006"
Народно читалище в с. Айдемир, област Силистра

История

 

          Народно Читалище "Родолюбие-2006" се намира в село Айдемир, община Силистра. През 2006 година, февруари месец се свиква общоселско събрание, на което се взима решение от инициативен комитет да се учреди читалището, като се спазват всички законови разпоредби.

          Първи председател на читалището е г-н Сава Савов, а няколко години по-късно г-жа Иванка Иванова Радулова е негов приемник. Към настоящия момент длъжността се изпълнява от г-н Стоян Орманджиев.

          Сградата на НЧ "Родолюбие-2006" Айдемир не е обновявана или ремонтирана скоро. Спасен е снимков материал от преди 10 години. Ръководството и ентусиасти от Айдемир успяват да оправят фоайето и една малка репетиционна зала в приемлив вид.

 

         На 21.05.2016 година читалището има покана в Румъния. Планирано е и участие в детски национален фестивал град Тетевен. През 2016 година всички мероприятия са посветени на 10 годишнината от основаването на читалището.

 

С цел възстановяване сградата на читалището е открита дарителска сметка, по която всеки желаещ може да помогне. Повече информация ще получите на телефон +359898911756.