НЧ "Родолюбие - 2006"
Народно читалище в с. Айдемир, област Силистра

Над 100 кукера и голяма "олелия" в Айдемир за Сирни заговезни

Над 100 кукера от четири населени места и голяма "олелия" ще зарадват гостите на Айдемир на Сирни заговезни в неделя. За пореден път от Народно читалище "Родолюбие - 2006" ще спазим традицията и ще организираме това знаково за селото ни събитие.
Заповядайте от 10:30 ч. в неделя (06.03.2022) на площада срещу Читалището, където за вас ще дефилират уникалните кукерски групи на селата Добрина, Иширково, Варненци и разбира се домакините - Айдемир, чиято група е една от най-големите в България.

Около 18:30 ч. събитията ще се преместят в местността "Паткина чешма", където на площада, след още кукерски танци ще бъде запалена традиционната клада, която по обичай се прескача от младежите. Тази година тя ще е от масивно дърво и ще бъде още по-забележителна. През целия ден за допълнително настроение ще спомагат и музиканти.

Заповядайте да се повеселим заедно!

 

Над 100 кукера и голяма "олелия" в Айдемир за Сирни заговезни - Изображение 1Над 100 кукера и голяма "олелия" в Айдемир за Сирни заговезни - Изображение 2Над 100 кукера и голяма "олелия" в Айдемир за Сирни заговезни - Изображение 3