НЧ "Родолюбие - 2006"
Народно читалище в с. Айдемир, област Силистра

Предстоящи събития

48-я Традиционен празник на Кукерите и Маските 

 
Народно Читалище РОДОЛЮБИЕ-2006" – с. Айдемир, имат удоволствието да Ви поканят на 48-я Традиционен празник на Кукерите и Маските, който ще се проведе на 17 Март 2024г. в село Айдемир. Срок за записване за участие до 15 Март 2024г.

 

СТАТУТ

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ

ОРГАНИЗАЦИЯ НА ФЕСТИВАЛА

 

 1.  48-я Традиционен празник на Кукерите и Маските се провежда в село Айдемир, община Силистра.

2.Фестивалът се провежда в деня на Сирни заговезни и е едно от основните мероприятия в културния календар на Народно читалище „РОДОЛЮБИЕ-2006“ – с. Айдемир и община Силистра.

 1.  Организатори:

Народно читалище „РОДОЛЮБИЕ-2006”- Айдемир

Община Силистра - Отдел Култура

Кметство Айдемир 

    

    УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ. РЕГИСТРАЦИЯ

 1.  Участие във фестивала могат да вземат всички групи, състави, индивидуални изпълнители в областта на българския фолклор и мотиви пряко свързани с кукерските игри и танци.
 2.  Възрастови ограничения за участие няма. 
 3.  Записването за участие става в рамките на предварително обявения от организаторите срок.
 4.  Подаване на заявки може да направите по електронен път и телефон. Изпратете Вашата заявка за участие по  електронната поща на следният имейл адрес:  rodolubie_aid@abv.bg
 5. Заявката за фестивала може да свалите от следната връзка : ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ - 2024

4.1   Задължително е посочването на телефон за обратна връзка.

4.2   При използване на електронната форма в сайта, попълвайте всички полета, за да е редовна заявката Ви и да бъде приета от администратора.

 1.  Денят за участие и редът на явяването се определя от организаторите, след постъпване на заявките.
 2. След пристигането си участниците трябва да регистрират присъствието си в сградата на читалището.  От там ще им бъде съобщен точния ред и час на участие, съобразен с моментното състояние на    програмата.
 3.  Молим всички, които по непредвидени обстоятелства закъсняват или са се отказали от участието си да уведомят организаторите на посочените телефони.
 4.  Всички  разходи по транспорт , дневни  и нощувки са за сметка на участниците.
 5.  Организаторите съдействат за осигуряване на хотели на преференциални цени.
 6.  Такси за участие във фестивала не се изискват.

 

ПРОВЕЖДАНЕ НА ФЕСТИВАЛА

 

 1.  Фестивалът се провежда в 1 ден.
 2.  Фестивалния ден започва в 10:00 часа с официална част „откриване” с присъствието на официални гости.
 3.  Всеки участник регистрира на „регистратура” присъствие и минимум 30 минути преди указания час за неговото изпълнение трябва да е готов.
 4.  След изпълнението всеки участник получава грамота за участие.
 5.  Крайния резултат от оценката на журито се сформира до края всеки фестивален ден.
 6.  Отличените с награда участници стават ясни в края на фестивалната вечер.
 7.  Всички награди в различните категории се предоставят от организаторите на участниците – за материалните на място в сградата на читалището, а всички финансови възнаграждения се изплащат по банков път на посочена банкова сметка от наградения участник или организация. Това се случва до 10 дни след закриване на изданието.
 8.  Фестивалния ден завършва в 22:00 часа вечерта в местността „Паткина чешма“, където около 18:30 ще бъде запалена "Олелия" и ще бъде поведено селско хоро на мегдана с жива музика.
 9.  На разположение на всички участници и гости е целият екип на фестивала –организатори, сътрудници, медицински екип, охрана.
 10.  Организаторите осигуряват личен асистент „гид” в случай, че Вашата група е заявила престой с нощувка. Той ще има задължението да Ви посрещне, настани и насочи за местните забележителности. За всички въпроси по време на Вашето пребиваване може да се обръщате към него.
 11.  Фестивалът се провежда на площада в центъра на с. Айдемир на адрес ул. София № 90.

 

Организационният комитет си запазва правото да фотографира, филмира, записва и излъчва в ефира на местни и национални медии, изпълненията на участниците с цел създаване на архив и реклама на фестивала , без да плаща права и обезщетения. 

 

СЪБРАНИЕ

-
ПРОВЕЖДАНЕ НА ОТЧЕТНО СЪБРАНИЕ НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА НЧ “РОДОЛЮБИЕ-2006“

НЧ "Родолюбие-2006" с. Айдемир организира Коледно-Новогодишен концерт

-
НЧ "Родолюбие-2006" с. Айдемир организира Коледно-Новогодишен концерт на 23.12.2022 г. от 17:00 ч.

Пролетен концерт и конкурс

-
По повод предстоящите празници – Лазаровден, Цветница и Великден Ви каним да празнуваме заедно, като бъдете наши гости и участници в пролетния концерт – „Лазар иде’. Той ще се състои на 16.04.2022г. от 10.00 часа, в центъра на с. Айдемир пред НЧ „Родолюбие – ...

Над 100 кукера и голяма "олелия" в Айдемир за Сирни заговезни

-
Над 100 кукера от четири населени места и голяма "олелия" ще зарадват гостите на Айдемир на Сирни заговезни в неделя. За пореден път от Народно читалище "Родолюбие - 2006" ще спазим традицията и ще организираме това знаково за селото ни събитие. Заповядайте от 10:30 ч. в неделя (06.03.2022) на ...

Айдемирци ще поднесат венец на паметника на загиналите във войните

-
По случай Националният празник на Република България, 3 март, Освобождението от османско робство, членове на Народно читалище "Родолюбие - 2006" ще поднесат цветя на паметника на загиналите във войните, който се намира в центъра на селото. Поклонението ще се извърши утре (03.03.2022) от 09:30 ч. ...