НЧ "Родолюбие - 2006"
Народно читалище в с. Айдемир, област Силистра

Вандалска проява върху сградата на читалището

Днес сутринта бяхме известени, за посегателство върху една от входните врати на читалището. Искаме да Ви призовем, всички да бъдем отговорни и ако някой има информация, свързана с разрушаване целостта на вратата и няколко плочки от облицовката на стълбището пред главния вход, да ни съобщите.
Искаме да Ви информираме, че с цел сигурност и превенция, срещу вече станали редовни посегателства по фасадата, осветлението и паната е взето отношение. Читалищното настоятелство, взе решение със собствени средства от бюджета на институцията, да изгради цялостно видео наблюдение, по всички точки за достъп към сградата и площада пред сградата. Наблюдението ще бъде 24/7 с технология за нощно виждане.
Нека да не използваме фасадата, за игра на футбол, а вечер сбирките на младежите да са пример за млади европейски граждани. Пример бих дал с това, да не превръщате площада в плювалник от слънчогледови семки и цигарени фасове, а тъмните ъгли пред вратите на сградата за тоалетни и облекчаване на физически нужди.
Преди месец бяха монтирани кошчета за отпадаци, за отрицателно време бяха превърнати в боксови круши и някой е решил, че са подходящи за изливане на агресия.
Хора докато не си променим мислене и поведение, никога няма да се оправим. Искаме някой да гради нещо, но за целта трябва да се научим и да го пазим. В противен случай ще сме си все така. Нека промяната да започне от вкъщи, а не да чакаме все някой друг да възпита ценности у нас.
За финал бих искал да споделя, че съвместно с изграждане на видеонаблюдение ще заработи и Wi-fi зона, за безплатен достъп до Интернет в периметъра пред сградата. Трафика ще бъде регулиран, за да може повече хора да се възползват от предоставената услуга.

Вандалска проява върху сградата на читалището - Изображение 1